Ginop

GINOP-2.1.8-17-2018-03271 A KKv-k versenyképességének növelése adapív technológiai innováció révén pályázat

A projekt közvetlenül illeszkedik az Nemzeti S3-ban meghatározott Egészséges helyi élelmiszerek (élelmiszer feldolgozás, helyben termelt és feldolgozott, nagy hozzáadott értékű élelmiszerek) A projekt fejlesztés során beszerzésre kerülő berendezésekkel vállalkozásunknak lehetősége lesz innovációs új technológia és magas minőségű alapanyagok felhasználásával (teljes kiőrlésű lisztek, egészséges étrendhez: rizsliszt, mandula liszt) helyben termelt és feldolgozott sütőipari termékek előállítására.

Projektünkkel úgy gondoljuk, hogy hozzájárulunk a magas hozzáadott értékű

élelmiszerek előállításához. A hazai élelmiszer-gazdaságban a nagy hozzáadott értékű, minőségi élelmiszerek, egészséges étrendet elősegítő élelmiszerek szerepe folyamatosan nőtt az utóbbi években, ezt felismerve szeretnénk kihasználni a további piaci lehetőségeket és az új gépekkel

egészséges alapanyagok felhasználásával magasabb minőségű termékeket előállítani. A minőségibb gyártási technológia révén (új gépeken több program és funkció) a meglévő termékpalettánkat is magasabb színvonalunk, jobb minőségben tudjuk előállítani több mennyiségben, nagyobb kapacitáson, kevesebb alapanyag felhasználásával. Az új gépekkel lehetőségünk lesz energiatakarékosan előállítani, ezáltal vállalkozásunk termelése is költséghatékonyabb lesz.

Összességében a fejlesztéssel hozzájárulhatunk a magyar társadalom egészségi állapotának javításához egészséges alapanyagokból készült új sütödei termékeink előállításával és bevezetésével. A helyben történő élelmiszer-feldolgozás pedig amellett, hogy környezetvédelmi szempontból is előnyös, növeli a vidék megtartóerejét, munkahelyeket teremtve, megakadályozva a térségből történő elvándorlást.

Projekt elszámolható költsége: 45 072 738 Ft

Elnyert összeg:  22 536 369  Ft (támogatás mértéke 50%)

Beszerzedő eszközök:

-Nyújtógép Tésztafeltekerővel, műanyag lisztszóróval

-Forgókocsis kemence 2 db

-Spiráldagasztó gép

-Ciklotermikus rendszerű etázskemence

Beruházás ideje: 2019.02.-06- 2019.05.28.